vineri, 17 iulie 2009

Promovam, promovam, dar ce?

Citesc aici ca Eurosport si CNN vor difuza o serie de spoturi de promovare turistica a Romaniei. Campania, denumita “Romania - Land of choice”, se va desfasura in perioada august-decembrie anul acesta.

Frumoase intentii ale Ministerului Turismului. Frumoase si costisitoare, bugetul total ridicandu-se undeva la un milion de euro. Ok, sa zicem ca daca aceasta campanie va avea succesul scontat, vor fi money well spent.

Oare? Imi si imaginez valul de turisti aterizati pe aeroporturile noastre, in Bucuresti sa zicem, pentru ca e fruncea. Ma rog, nu neaparat din cauza asta, ci si pentru ca sunt familiara cu aeroporturile din Bucuresti.

Ii si vad asa, veniti in valuri, cum reusesc sa treaca de taximetristii agatati ciorchine in fata aeroportului si, cu putin noroc, cu mai putin de 100 de euro pentru o cursa de 10. Ma rog, informatia asta am luat-o de aici, pentru ca numai vazandu-i asa, simpatici, ingramaditi in fata aeroportului si tabarand pe tine cu eternul "taxi, taxi", i-am ocolit de fiecare data cu gratie. Prefer transportul in comun, cu tot cu problemele lui, despre care poate o sa am chef sa scriu alta data.

Ok, deci au ajuns in Bucuresti, au ajuns si in camera lor de hotel, si incep dragutii de ei sa viziteze. Si viziteaza, viziteaza, se mira de frumusetea peisajului mioritic, la un moment dat poate mananca, poate mai beau si apa, ca deh, caldura mare, mon cher. A venit canicula in Bucuresti.

Care credeti ca ar fi pasul urmator? Nu vreau sa devin plastica in momentul asta, ma intreb numai daca au, dragutii de ei, suficienta imaginatie incat sa isi dea seama ca in Bucuresti pentru a merge la toaleta trebe' sa-ti iei un cico la Mac Do, ca toalete de unde. Si din experienta mea cam asta se intampla peste tot in orasele Romaniei. Cu marea deosebire ca unele nici macar Mac nu au.

Asa ca, revenind, ma intreb daca aceasta campanie de promovare a Romaniei in strainatate nu ar trebui sa inceapa cu construirea a niscai toalete, ca parca nici gropile nu ti se par asa de adanci si nici caldura asa de mare daca ai trecut de hopul cu "eu oare unde ma duc acum?".

Credeti ca vor reveni? E retorica intrebarea, bineinteles. Eu una ma gandesc ca ne vor face o campanie de promovare pe bune. La cunostinte si prieteni. Numita "Romania, tara unde vii cu plosca".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate